Misschien dat ik nu mensen voor de borst ga stuiten…so be it… trumph-wijzen

Laat ik voorop stellen dat ik geen expert ben waar het politiek betreft, dus inhoudelijk ga ik me dan ook nergens over uitlaten.

Wat me wel van het hart moet is het feit dat er nu in de hele wereld zoveel onvrede over de “poppenkast” van gisteren, vannacht en vandaag heerst, en diezelfde wereld daar zo zijn of haar mening over heeft, dat ik me daardoor een “klein dingetje” afvraag. (gooi het op boerenverstand)

Want hoe gemakkelijk is het niet om vanuit je luie stoel, achter de tv, vanaf je pc ongezouten je mening te spuien over anderen en je gemoedstoestand waarin je daardoor verkeerd viraal te delen.

Ff he…..laten we diezelfde onvrede dan gelijk ook even onder een vergrootglas leggen als het onze eigen kleine omgeving betreft.

In onsZELF, in de relatie die we hebben met anderen, binnen ons gezin, familie, in Nederland, in het Westen, in diezelfde wereld waarover we iedere dag wel wat te klagen hebben en op afgeven.

Even back to basic, terug naar jezelf!

Wat doe jij, nee, wat doen wij dan als het gaat om hand in eigen boezem steken als het gaat om het onderwijssysteem dat niet deugt? De oudsjes waar er op dit moment, het moment waarop jij je in je slachtofferschap wentelt, er vast een aantal zijn die heel nodig naar de wc moeten en ondertussen hun plas laten lopen omdat er geen ruk klopt van dat hele zogenaamde “zorg” stelsel?

En What about dat hele F…zwarte pieteen gedoe dan? Hoe onzinnig veel tijd, geld en energie steken we daarin dan met z,n allen? Ik durf het woord “zwart” bij wijze van amper meer te schrijven man.
Waar gaat het over? Get a life denk ik dan! zwarte-pieten

Maar omdat tijd geld is zal ik je niet vermoeien met mijn hersnenspinsels, want het laatste dat ik wel wil is dat je vooral niet naar je eigen aandeel en eventuele inbreng om dingen zelf te veranderen, gaat kijken. Ben je mal…wijzen gaat sneller en voelt beter.

Dus let vooral niet op mij en mijn bevindingen aangaande ONZE omgang met ONZE oudjes, vaak onze kinderen, en laten we vooral ONZE dieren niet vergeten. Nog zo,n “dingetje’.

Het punt dat ik wil maken is deze;

“Laten we, ieder voor ZICH eerst eens kijken in onze EIGEN omgeving hoe al het reilen en zeilen gesteld is.

Ons BEWUST worden hoe WIJ het dan WEL anders kunnen gaan doen.

Gelukkkig zijn er wel steeds meer bewuste mensen die zich daarmee durven, kunnen en willen bezighouden.

Maar waar ik niet tegen kan is dat ENKEL wijzen, schelden, (ver) oordelen van een ander, de hele wereld, en daarin vervolgens je eigen (zowel bewust als onbewuste) onvrede op projecteren.
het is zo makkelijk om aleen maar te ROEPEN wat een klotezooi de wereld is en wat andere mensen er een zootje van maken.

De wereld VERANDEREN betekend bij JEZELF beginnen. bejaarden-1

Ga vrijwilligerswerk doen, ga langs je eenzame buurvrouw, help die ander op straat als hij letterlijk valt. (leuk om onderstaand filmpje ff te bekijken….oooo, wat geven wij toch zelf het goede voorbeeld)!

En zolang we DAAR zelf dus nog wat te doen hebben is het tijd om DAAR ook te beginnen.

Tijd en energie steken in facts die je nu niet (meer) kunt veranderen is zonde van je tijd, verspilling van je energie.

Laat liever dat licht in jezelf schijnen naar DIE mensen die dicht bij je staan en JOU hard nodig hebben. (ookal zie je dat misschien niet of wil of durf je het niet te zien). Dat betekend namelijk ACTIE nemen op….tsja

Als iedereen dat namelijk zou doen, dan zou de wereld er namelijk een stukje mooier uit hebben gezien.

En dat is wat ik wens, en jullie uiteraard ook.

En in het kader van “Walk your talk” vraag ik me dan wererom af waar dan al die beschaafde en zogenaamd waren toen IEMAND (ja, een mens) hard verlegen lag om hulp eniedereen de ogen ervoor sloot. Ben ik dan gek dat ik de enige was die deze man te hulp schoot? Of zijn anderen hypocriet,

En dat is precies wat ik met dit stuk bedoel….begin gewoon eens bij jezelf….dan pas wijzen. Dan heb je recht van spreken.

BLOG over leger des heils gast ERIK (ja, heb hem een half jaar na voorval opgezocht daar met een leuk cadeautje)

http://www.irmaraakt.nl/no-name/

En bekijk vooral ook onderstaande VIDEO (makes sense)?

Wens je ondanks alle ellende in de wereld toch een fijne dag….

kijk nu eens om je heen, in jezelf; “Voor wie zou jij vandaag HET VERSCHIL kunnen maken?

En niet alleen denken, doe het ook maar gelijk…je zal zien hoe je de dag direct weer positiever zal ervaren.

Toi toi toi