Ga jij (in dit geval) LETTERLIJK “staan” voor wie je bent?

Laat jij van jezelf horen indien je dat nodig acht?

Wat doe jij met THE VOICE OF LEADERSHIP die in jouZELF zit?

FAKE IT TILL YOU MAKE IT is al heel lang een van mijn favoriete slogans die ik dan ook regelmatig toepas indien ik dat nodig acht.

politiepet

Paar jaar geleden moest ik dit doen om een minder leuke reden, maar hee, alles voor het goede doel he?!

Ik was aan het shoppen in het centrum in Den Haag.
Bij de ETOS begon mijn AVONTUURTJE.

Opgefokte stemmen, heen en weer gescheld. Ik was gelijk bij de les.
2 partijen tegenover elkaar, bijna letterlijk, en ik vond dat je geen helderziende hoefde te zijn om die voorspelling te doen als iemand niet zou “inbreken” op dat moment.

2 minuten sloeg ik het tafereel gaande. Een punk uitziende jongen met zijn vriendinnetje tegenover een net uitziend persoon met bril.
Ik spitste mijn oren, de ruzie had duidelijk een politiek tintje.
Ex marinier, oorlog issues, punker, anders denkend.

Het boeide me niet meer dat geraaskal. Waar ze eerst nog in andere gangpaden stonden liepen ze naar elkaar toe.
IK kijk om me heen…een jong meisje achter de kassa, zichtbaar angstig, geen bedrijfsleider te zien, wel mensen die het gedonder ook zichtbaar volgen maar geen actie ondernemen.

Ik ben er nog niet helemaal uit van wie van mijn familie ik die rechter in mezelf heb die niet tegen onrecht kan en dan ook regelmatig tussen mensen wil inspringen, maar van mijn ma heb ik het zeker niet. Zij zegt altijd; bemoei je er niet meer, straks keren mensen zich tegen jou.

Ja, leuk, maar als iedereen zo denkt, wat dan?

Afijn, terug naar de ETOS, ik voel de adrenaline door mijn lijf gieren, en of het nu komt omdat ik als moeder van inmiddels een paar ventjes mijn leven op dat moment nou niet echt doordrenkt is van avontuur of niet, maar ik MOET hier wat aan gaan doen.

Gelukkig heb ik nooit wat te klagen gehad wat betreft mijn grote fantasie. Iets wat me op die middag dan ook goed van pas schijnt te komen.

Ik loop op het drukdoende en scheldende triootje af, en ga vlak voor ze staan. punker

Stel je voor…loshangend laar haar, hip groen leren jasje aan en zeg overtuigd doch gespeeld; ” wat is dit allemaal jongens”?

Ze kijken me verontwaardigd aan, en voordat ze ook maar verder kunnen gaan met hu beiden eenrichtings “gesprek” waarvan die me inhoudelijk worst zal zijn, bluf ik vervolgens out of the blue;

“Kunnen jullie jezelf verwijderen uit de winkel, dit is nergens voor nodig, jullie verstoren de veiligheid hier, of vinden jullie het nodig dat ik als POLITIE AGENTE op mijn vrije zaterdag een van mijn colega,s moet oppiepen?!

Onbewust wijs ik naar de binnenzak van mijn trendy jasje dat moet suggereren dat ik uit diezelfde binnenzak een ware walkie talkie ga toveren.

Ze kijken me verwilderd aan, nog steeds opgefokt, maar wel luisterend naar mijn rustig maar toch op dwingende toon verzoek deze winkel te verlaten.

Ondertussen maan ik ze naar buiten. “kom op mensen, er is al genoeg ellende in de wereld”, lekker naar buiten gaan en geneten van je weekend.

Het “fake it till you make it” principe werkt zichtbaar.

Nog steeds tierend naar elkaar zij het al minder heftig verlaten ze op deze zaterdagmiddag de ETOS. Ik blijf bij de deur staan, en zie erop toe dat beide partijen ook daadwerkelijk uit elkaar gaan.

Iets dat ze gelukkig doen. De ene partij naar rechts, de ander naar links. kakker

Ziezo, dat was eigenlijk een fluitje van een cent. Mensen om me heen kijken lachend naar me en een paar zeggen me ff kort door de bocht gesproken; “COOL man hoe je dat fikste!!

Mmmmmm, misschien dan toch mijn ROEPING gemist?

Afijn, het blijkt in ieder geval dat ik die middag de juiste pet had opgezet om de boel tot bedaren te brengen en bewijst maar weer dat ik mijn mannetje kan staan.

Uhhhh, inmiddels zijn dat er dus 6 thuis, en hoop ik dat ik hen het goede voorbeeld mag geven.

Staan voor je visie is leuk, maar uitdragen is uiteindelijk waar het allemaal om draait.
En of dat nu toevallig op straat is, thuis of op je werk maakt daarbij niet uit.

Sta op voor WIE je bent, in al je NORMEN en WAARDEN.

Laat die VOICE OF LEADERSHIP maar voor je spreken.

Dat is waar in de kern mijn BOEK ook over gaat en half april zal verschijnen.

In een IEDER van ons schuilt namelijk zo,n “TIJGER”!

Het gaat erom of jij jouw volle potentieel wilt benutten…

Aan de KORPSEN; “mochten jullie nog verlegen zitten om vrouwen in het korps die hun mannetje staan…alleen op de zaterdagen ben ik beschikbaar…”